Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται η ευρωπαϊκή ήπειρος

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται η ευρωπαϊκή ήπειρος, καθώς σε πέντε χώρες μαίνονται τεράστιες σε έκταση και καταστροφές πυρκαγιές, οι οποίες απειλούν κατοικημένες περιοχές και ανθρώπινες ζωές.
Πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε πολλές χώρες, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Μαυροβούνιο και Πορτογαλία, η οποία πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην Κροατία, τουλάχιστον 12 μεγάλες πύρινα μέτωπα έχουν μετατρέψει το Σπλιτ σε κρανίου τόπο. Απροσδιόριστος αριθμός αυτοκινήτων έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν από τους επισκέπτες και τους τουρίστες, για λόγους ασφαλείας.
Η φωτιά έχει κατακάψει πάνω από 11.200 στρέμματα, καθώς και πολλά σπίτια, ο αριθμός των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ μεγάλες περιοχές στο Σπλιτ έχουν μείνει δίχως ηλεκτρισμό και νερό.


http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: