Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ :Ώρες αγωνίας για την τύχη των δικών τους ανθρώπων ζουν οι οικογένειες και οι φίλοι των θαμώνων στη συναυλία της Αριάντα Γκράντε


Μία εκκωφαντική έκρηξη, ο κόσμος πανικόβλητος να προσπαθεί να γλυτώσει τρέχοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, κορμιά στο έδαφος, τραυματίες να ουρλιάζουν και σειρήνες να ακούγονται από παντού, αυτή είναι η εικόνα του σφαγείου στο Manchester Arena την ώρα που τελείωνε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε. 
Πρόκειται για το σοβαρότερο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η Βρετανία την τελευταία περίοδο μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του 2005. Κατά τα φαινόμενα και χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση, η έκρηξη προκλήθηκε από καμικάζι ζωσμένο με εκρηκτικά. 
Νωρίς το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε πως οι Αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 
Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει στο διαδίκτυο, αλλά οι αστυνομικές αρχές της Μ. Βρετανίας δεν έχουν καταλήξει σε τελικό πόρισμα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 11.00 ώρα Ελλάδος την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων «Cobra», ενώ την υπόθεση έχουν αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς και ο τομέας εσωτερικής αντικατασκοπείας και ασφάλειας MI5. 

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: