Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ένταση, ξύλο και χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών


Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, όταν κάποιοι παραγωγοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αγρότες ζητούν να μην υλοποιηθούν οι αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές των προϊόντων τους και το υψηλό κόστος παραγωγής.
Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 06.00 το πρωί με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy» στην πύλη Ε1. Οι παραγωγοί από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι έφθασαν με τα «Knossoς Palace» και «Κρήτη II», στις 07.00 και 06.15 το πρωί στις πύλες Ε2 και Ε3 αντίστοιχα. 

http://www.zougla.gr

"Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα" το σύνθημα που φώναζαν, ενώ φώναζαν στους αστυνομικούς για την παρουσία τους μπροστά στο υπουργείο. "Ντροπή σας, τι έρχεστε και βάζετε αυτά εδώ (σ.σ. εννούσε τις κλούβες)".
Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες άρχισαν να δείχνουν στους δημοσιογράφους τα... ραβασάκια από τον ΕΦΚΑ που τους έχουν σταλεί. "Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που έχουν, εμείς είμαστε βιοπαλαιστές. Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα". Η οργή ξεχείλιζε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν για "προδότες" και ζητούσαν "αν φοράνε παντελόνια, να φύγουν".
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: