Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Μια άγνωστη και χαμένη πόλη 2.500 ετών βρήκαν αρχαιολόγοι κοντά στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας


Μια άγνωστη και χαμένη πόλη 2.500 ετών βρήκαν αρχαιολόγοι κοντά στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας. Πρόκειται για μια περιοχή γνωστή για τα αρχαιολογικά της ευρήματα αλλά η συγκεκριμένη πόλη παρέμενε μυστήριο μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο!
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία και από το πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ στη Βρετανία ξεκίνησαν να εξετάζουν τα ερείπια στο χωριό Βλοχός. Αν και κάποια από αυτά τους ήταν ήδη γνωστά, είχαν απορριφθεί ως μέρος ενός άσχετου οικισμού πάνω στο λόφο δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών Ρόμπιν Ρόνλουντ.
Βρήκαν πύργους, τείχη και πύλες της πόλης στην κορυφή και στις πλαγιές του λόφου. Κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων εβδομάδων της ανασκαφής τον Σεπτέμβριο, ανακάλυψαν πήλινα αγγεία και νομίσματα του 500 π.Χ.
«Ένας συνάδελφός κι εγώ "πέσαμε πάνω" στο σημείο ενώ ασχολούμασταν με ένα άλλο πρότζεκτ και καταλάβαμε αμέσως τη μεγάλη ευκαιρία. Το γεγονός πως ποτέ πριν, κανένας δεν είχε εξερευνήσει το λόφο, είναι ένα μυστήριο» τόνισε.
Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να αποφύγουν την εκσκαφή και θα χρησιμοποιήσουν αντ’ αυτού ειδικά ραντάρ, ώστε να αφήσουν την περιοχή όπως την ανακάλυψαν. Ένας δεύτερος γύρος αρχαιολογικών ερευνών είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2017.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: