Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο: 7.000 αστυνομικοί


Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο» για τον εορτασμό της 43ης επετείου, ειρηνικά, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Έτσι, μπροστά στο ανοιχτό ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίαςμε το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και όχι της διακριτικής επιτήρησης.
Προβληματισμό προκαλεί εν τω μεταξύ η κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο Πολυτεχνείο από αντεξουσιαστές κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι επιφορτισμένοι με τον σχεδιασμό των μέτρων εκφράζουν φόβους ότι καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές μπορεί να αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους.
Για πρώτη φορά, δε, προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία. 


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: