Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Πύρινη κόλαση στο Ισραήλ - Τουλάχιστον 40 οι νεκροί


Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος σήμερα το μεσημέρι και συνεχίζει να μαίνεται στο λιμάνι της Χάιφας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
"Λυπάμαι γι αυτό που θα ανακοινώσω αλλά υπάρχουν πολλοί νεκροί από την τεράστια πυρκαγιά. Ένας μεγάλος αριθμός διασωστών προσπαθεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε σοβαρά τραυματίες που βρίσκονται διασκορπισμένοι στο δάσος", ανέφερε εκπρόσωπος του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού.
Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο και με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί επισήμως ένα λεωφορείο που μετέφερε 50 κρατούμενους φαίνεται ότι τυλίχτηκε στις φλόγες και ότι οι επιβαίνοντες δεν κατάφεραν να βγουν από το όχημα εγκαίρως. 

Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η πυρκαγιά έχει καταστρέψει πολλά εκτάρια δάσους ενώ ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου της Χάιφας εκκενώθηκαν επειγόντως, όπως και ένα κιμπούτς, ένα ξενοδοχείο και ένα οίκημα κράτησης όπου συνήθως κρατούνται Παλαιστίνιοι πολίτες για λόγους ασφαλείας ή γιατί εισήλθαν στο Ισραήλ χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.
Zητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας και η χώρα μας απέστειλε 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: