Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Κιρκούκ:Τζιχαντιστές μπαίνουν σε σπίτια, νηπιαγωγεία και τζαμιά και παίρνουν ομήρους!


Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη Μοσούλη και οι ηγέτες του βρίσκουν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (ντύνονται γυναίκες ή ακόμη και ξυρίζονται) για να εγκαταλείψουν την πόλη και να γλιτώσουν τη σύλληψη ή το θάνατο, οι τζιχαντιστές εξαπολύουν επίθεση στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ώρες οι τζιχαντιστές εισβάλουν σε σπίτια και τζαμιά και παίρνουν πολίτες ομήρους, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Rudaw εισέβαλαν και σε κτίριο όπου στεγάζεται ένα νηπιαγωγείο!
Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια επιθέσεων που εξαπέλυσαν νωρίτερα ένοπλοι τζιχαντιστές σε πολλά κυβερνητικά κτίρια και σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Η αστυνομία και ο κυβερνήτης της πόλης έχουν ζητήσει από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν και να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.
Στους δρόμους, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τζιχαντιστές. Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από όλα τα κτίρια που είχαν καταλάβει, όμως κάποιοι παραμένουν κρυμμένοι σε ένα τέμενος και ένα ξενοδοχείο, όπου οι μάχες συνεχίζονται. Ανταποκριτής του AFP μετέδωσε ότι είδε εννέα άνδρες "με αγφανικό ένδυμα" στον δρόμο στη συνοικία Αντάν. Αυτόπτες μάρτυρες από την πλευρά τους είπαν ότι μικρές ομάδες ενόπλων έχουν εισβάλει σε τεμένη και σε κτίρια σε άλλες συνοικίες της πόλης.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: