Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

O σούπερ τυφώνας «Meranti» παραμένει στην «επικίνδυνη Κατηγορία 5»


O σούπερ τυφώνας «Meranti» παραμένει στην «επικίνδυνη Κατηγορία 5» σύμφωνα με το weather.com, καθώς κατευθύνεται δυτικά-βορειοδυτικά σε μια πορεία που όπως προδιαγράφεται θα στείλει το μάτι του κυκλώνα αρκετά κοντά στην Ταϊβάν, την Τετάρτη, τοπική ώρα.
Η μέγιστη ισχύς του ανέμου αγγίζει στην παρούσα φάση τα 190 μίλια/ώρα. 

Πρόκειται για τον ισχυρότερο τροπικό κυκλώνα στον κόσμο, μέχρι στιγμής το 2016.
Η «Meranti» πλήττει σήμερα τις «Batanes» νησιά των βορείων Φιλιππίνων και οι διαστάσεις που θα λάβει θα είναι «τρομακτικές» όταν θα πλησιάζει αύριο την νότια Ταϊβάν και την νοτιοανατολική Κίνα. 
Ο κίνδυνος θα είναι υπαρκτός στο επόμενο διήμερο και μεγάλος για αρκετές κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. 
Εικόνες από τα Ραντάρ δείχνουν ότι τα «rainbands» της «Meranti» έχουν ήδη φτάσει στο Orchid νησί στα ανοικτά των ακτών νοτιοανατολικά της Ταϊβάν με ριπές ανέμου που φτάνουν έως και τα 140 mph.
Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων, το μέγιστο ύψος κύματος κοντά στο κέντρο της «Meranti», φτάνει σήμερα περίπου τα 48 πόδια και το σύστημα δημιουργίας ριπών ανέμου, ανέρχεται έως και τα 225 μίλια/ώρα ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: