Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Χάος στη Βραζιλία

26 λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες, τέσσερα δημόσια κτίρια δέχθηκαν πυρά, ενώ τέσσερις βόμβες εξερράγησαν στα βόρεια της χώρας. Τουλάχιστον 65 οι συλλήψεις.
Το κύμα βίας πυροδοτήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την κάλυψη κινητών τηλεφώνων σε μια τοπική φυλακή και να απομακρύνει ορισμένους εκ των επικεφαλής της εν λόγω εγκληματικής ομάδας από τις τοπικές φυλακές.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος έδωσε εντολή να αντιμετωπιστούν τα επεισόδια εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Γι αυτό και επιστρατεύτηκαν 1000 στρατιώτες και 200 πεζοναύτες.
Τουλάχιστον 65 άτομα συνελήφθησαν ως υπεύθυνα για την τέλεση πράξεων βίας και βανδαλισμού. Ανάμεσά τους είναι και ο φερόμενος ως ιδρυτής της συμμορίας, Joao Maria dos Santos, ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα, τον Δεκέμβριο, για να  δραπετεύσει από την φυλακή, στην οποία εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 92.000 δολάρια, 20 κιλά κοκαΐνης, δύο πιστόλια, κοσμήματα, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμα ότι 26 λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες, τέσσερα δημόσια κτίρια δέχθηκαν πυρά, ενώ τέσσερις βόμβες εξερράγησαν σε ολόκληρη την πολιτεία. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

http://www.ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: