Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Δραματική νύχτα στην Τουρκία - Ο λαός στους δρόμους - Απέτυχε το πραξικόπημαΠερίπου 130 στρατιωτικοί διάφορων βαθμών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο άρχισε και πάλι να εκπέμπει μετά την εισβολή στρατιωτικών στο κτίριο και το στούντιο του καναλιού και τη διακοπή του προγράμματός του για αρκετή ώρα.
Ο Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι νεκρός ένας από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, με βαθμό ανώτατου αξιωματικού. 
Αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορική πτήση προσγειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Είναι το πρώτο που αφίχθη σε αυτό το αεροδρόμιο μετά την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.
«(Η πτήση) #TK1984 προσγειώθηκε στο IST από το Λονδίνο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ειδικευμένος ιστότοπος Flightradar24, χρησιμοποιώντας τον διεθνή κωδικό του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Το αεροσκάφος της Turkish Airlines ήταν το πρώτο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ξανά ώρες μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία αποτράπηκε καθώς ο τουρκικός λαός βγήκε στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας μετά από προτροπή του Ερντογάν και κατάφερε να σταματήσει το τμήμα των ενόπλων δυνάμεων που προαπάθησε να καταλάβει την εξουσία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ η κατάσταση το ξημέρωμα του Σαββάτου δεν ελεγχόταν πλήρως από τις δυνάμεις που είναι πιστές σε αυτόν. 
Τελικά οιδυνάμεις των πραξικοπηματιών άρχισαν να παραδίδονται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση εικονίζουν περίπου πενήντα στρατιωτικούς στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα του πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, να παραδίδονται με τα χέρια ψηλά.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: