Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι η Τουρκία ειναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρείς μήνες,


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι η Τουρκία ειναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρείς μήνες, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian oι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έγιναν κατα την διάρκεια συνέντευξης τυπου μετα την σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Άγκυρα που διήρκησε πέντε ώρες. Το Συμβούλιο Ασφαλείας συναντήθηκε για πρώτη φορά σημερα μετα το πραξικόπημα της 15ης. 
Το Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά απο μέτρα σχετικά με την σταθεροποίηση της χώρας στο πλαίσιο της εν εξελίξει εκκαθάρισης των κρατικών θεσμών από τους υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν. 
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο σκοπός της κατάστασης έκτακτης ανάγκης "είναι να είναι σε θέση να λάβει τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την άρση της απειλής όσο το δυνατόν συντομότερα".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δικαίωμα να επικρίνουν την απόφαση.Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα επιτρέπει στον πρόεδρο και στο υπουργικό συμβούλιο να παρακάμπτει το Κοινοβούλιο στην ψήφιση νέων νόμων και να περιορίσει ή να αναστείλει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως θα κρίνουν αναγκαίο, γράφει η εφημερίδα Independent.


http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: