Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Νύχτα θανάτου στη Νίκαια Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί


Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί της επίθεσης στη Νίκαια σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé.
Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.
Μια μέρα και οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η Γαλλία πνίγεται ξανά στο αίμα. Γίνεται ξανά στόχος τρομοκρατών. Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής επετείου των Γάλλων.
Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 14 Ιουλίου, στην λεωφόρο Promenade des Anglais, στον κεντρικό και πιο γνωστό δρόμο της Νίκαιας για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της εθνικής επετείου όταν φορτηγό επιτέθηκε στο πλήθος και παρέσυρε δεκάδες κόσμου. Η αστυνομία σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.
Ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας και τραυμάτισε πολλούς άλλους, άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και τον σκοτώσουν μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές κοντά στις έρευνες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν.
Τουλάχιστον 100 άνθρώποι που βρίσκονταν στην Promenade des Anglais της Νίκαιας τη στιγμή που το παγιδευμένο φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν. Ακόμη μια απόδειξη του πανικού και του τρόμου που επικράτησαν. Όλοι τους ανασύρθηκαν λίγο αργότερα χωρίς να έχουν τραυματιστεί

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: