Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Η ώρα της κρίσης για Βρετανία και Ευρωπαική Ένωση

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους Βρετανούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς λίγες ώρες απομένουν για το άνοιγμα της κάλπης του δημοψηφίσματος από το οποίο θα κριθεί αν η χώρα θα παραμείνει στην Ενωση. 
Η ψηφοφορία για το κρισιμότερο δημοψήφισμα στην Ευρώπη, ξεκινά στις 7.00 το πρωί (ώρα Βρετανίας) και θα ολοκληρωθεί στις 10.00 το βράδυ με τα 46,5 εκατομμύρια των Βρετανών ψηφοφόρων να καλούνται να δηλώσουν αν προτιμούν το «remain» ή το «leave» από την Ε.Ε., όπως θα αναγράφουν τα δύο ψηφοδέλτια.
Στο ψηφοδέλτιο τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»
Οι Βρετανοί θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα δύο κουτάκια: «Remain a member of the European Union» (Να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ή "Leave the European Union".
Μια πρώτη ένδειξη του τελικού αποτελέσματος αναμένεται να υπάρξει λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), καθώς θα ανακοινωθεί αρχικώς η συμμετοχή στην ψηφοφορία. Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν, ό,τι όσο μικρότερο είναι το ποσοστό της αποχής, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επικρατήσει το «remain» και το αντίστροφο.
Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκτησε το προβάδισμά της έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.


http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: