Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Η κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία πριν από το Euro 2016


Έντεκα ημέρες πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, οι νέες απεργίες που έχουν εξαγγελθεί στον τομέα των μεταφορών προκαλούν αγωνία και έντονη ανησυχία.
Το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στη χώρα οφείλεται στη μεταρρύθμιση του εργασιακού νόμου που εννοεί να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, την ώρα που τα ποσοστά δημοφιλίας της βρίσκονται στο ναδίρ.

Οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις συνοδεύουν αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας που εκδηλώνεται με απεργίες από σήμερα στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, από την Πέμπτη στο μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας και σύντομα από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Η επιτροπή Τουρισμού του Παρισιού και της περιφέρειας της γαλλικής πρωτεύουσας εξέπεμψε τη Δευτέρα σήμα κινδύνου για τις συνέπειες αυτών των «κοινωνικών γεγονότων» στην εικόνα της χώρας.

«Οι σκηνές των συγκρούσεων στην καρδιά του Παρισιού, που μεταδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενισχύουν το αίσθημα του φόβου και της σύγχυσης των επισκεπτών σε μία ήδη αγχωτική συγκυρία» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Φρεντερίκ Βαγετού.


http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: